Разследването срещу руския заместник-министър на отбраната Тимур Иванов вероятно е обхванало

...
Разследването срещу руския заместник-министър на отбраната Тимур Иванов вероятно е обхванало
Коментари Харесай

Лондон: Още висши военни изскочиха в разследването за корупция в Русия

Разследването против съветския заместник-министър на защитата Тимур Иванов вероятно е обхванало и по-високопоставения първи заместник-министър на защитата Руслан Цаликов.

Съобщава се, че Цаликов е бил разпитан от ФСБ във връзка със случая, като е избран за " настойник " на Иванов. Цаликов в действителност е трети в йерархията на Министерството на защитата след министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб военачалник Валерий Герасимов.

Това се показва в ежедневния разбор на Министерството на защитата на Англия.

Подобно на Иванов, Цаликов има дългогодишни връзки с министъра на защитата Сергей Шойгу. Работил е под управлението на Шойгу в Министерството на гражданската защита и изключителните обстановки и последва Шойгу първо в губернаторството на Московска област, а по-късно през 2012 година в Министерството на защитата.

Според разузнаването на Англия съществува и реалистична възможност разследванията против Иванов да обиден и съветския финансов министър Антон Силуанов. Някои източници настояват, че строителните организации на Министерството на защитата са построили къща за Силуанов.

Корупцията от дълго време е проблем в съветското Министерство на защитата. През 2019 година основният боен прокурор Валери Петров съобщи, че корупцията е " значително в основата на множеството проблеми в правовата страна ".

Съдебната работа сподели, че той е обвинен в " даване на услуги " на Тимур Иванов
Припомняме, че Иванов бе задържан на 24 април по обвиняване в приемане на рушвет в изключително огромни размери. По същото дело бяха арестувани бизнесмените Сергей Бородин и Александър Фомин, които следователите упрекнаха в предоставяне на рушвет.

По-късно стана ясно, че е задържан и някогашният началник на няколко компании, подчинени на съветското министерство на защитата, Антон Филатов, някогашен зависещ на Иванов. Не се оповестява в какво е упрекнат Филатов и по какво наказателно дело е задържан.

Според информация от правоприлагащите органи подкупът е бил даден под формата на даване на услуги, чиято цена може да надвиши 1 милиард рубли.

В същото време разследването открива съпричастността на зам.-министъра към възможни други закононарушения по работа, като по случая се чака да се появят нови обвинени.

Иванов отхвърля да е забъркан в приемане на рушвет. Сметките и активите на всички обвинени по делото бяха запорирани като част от краткотрайните ограничения. Обвиненията против Иванов предвиждат до 15 години затвор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР